Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Raadslid

Koen (K.L.) de Vries

Koen (K.L.) de Vries
Raadslid PvdA-fractie
Mobiel:(06) 55 02 60 37
Facebook

Even voorstellen:

Hallo, ik ben Koen de Vries, geboren op 25 mei 1957 in Middelburg. In die stad ben ik ook opgegroeid en was ik van 1979 tot 1993 onderwijzer. Een prachtig beroep, maar het vak van journalist vond ik nog mooier. Van 1993 tot 2016 was ik sportverslaggever bij de PZC en deed ik daarnaast nog allerlei ander schrijfwerk. Een van de dingen waar ik veel plezier aan beleefde was het maken van de eindtoets basisonderwijs van het cito. In 2005 ben ik verhuisd naar Vlissingen, wat mij betreft een totaal andere stad dan Middelburg. Desondanks heb ik het er uitstekend naar mijn zin. Inmiddels ben ik free-lance journalist en heb ik tijd genoeg voor een plek in de raadsfractie van de PvdA.  

Vlissingen is een stad met flinke problemen, maar ook met enorme mogelijkheden. Er zijn maar weinig steden in Nederland (en verre omgeving) met zulke prachtige boulevards, brede stranden op het zuiden, een wijk in ontwikkeling als Scheldekwartier, een Kenniswerf die nog lang niet uitontwikkeld is en een havengebied waar van alles mogelijk is. The sky is the limit!

Ik wil me inzetten voor de ontwikkeling van een steeds mooier Vlissingen, maar natuurlijk ook voor mensen die het net wat moeilijker hebben dan anderen. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat de Vlissingse politiek beter gaat communiceren met zijn inwoners. Er worden nog te vaak plannen gemaakt die belanghebbenden niet zien zitten, sterker, die plannen worden nog uitgevoerd ook. Kijk alleen maar naar de verkiezingsuitslag, hoe die 'gerespecteerd' wordt. We moeten op dit gebied met zijn alleen flink aan de bak! Wie weet, is de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 dan flink hoger dan de schamele 44% van 2022.

Andere speerpunten in mijn portefeuille zijn onderwijs en cultuur.

Hoofd- en nevenfuncties

  • ZZP Journalist