Raadscolumn 29 augustus 2018, Rijnco-Jan Suurmond - PSR

Gepubliceerd op 28 augustus 2018
Rijnco-Jan Suurmond

Betere voorlichting over hondenrenvelden keihard noodzakelijk!

Mag je met je hond nu wel, of toch niet op de Karolingische Burg komen? Volgens de huidige regels van de gemeente niet. Maar wie kent de regels of wie weet de regels te vinden? En heeft de gemeente voldoende ingezet op het communiceren over deze regels met alle hondenbezitters? De maximaal 150 woorden in deze column zijn ontoereikend om de regels neer te schrijven. Hierbij voor alle hondenbezitters: www.vlissingen.nl/hond.

Communiceren

Ter voorkoming van ergernis en overlast, en een mogelijke boete van maximaal € 140,-, moet de gemeente beter haar regels gaan communiceren met de hondenbezitters. De beste methode is om jaarlijks de regels bij de hondenbelastingaanslag te voegen. In antwoorden op vragen is aangegeven dat de regels publiekelijk bekend zijn gemaakt en op de gemeentelijke site staan. Maar alleen publicatie in de BGK en op de site bereikt een heel klein deel van de hondenbezitters. Dus communiceren gemeente!

Raadslid Rijnco-Jan Suurmond, Partij Souburg Ritthem
E-mail: rjsuurmond@zeelandnet.nl