Raadscolumn 8 mei 2019, Angélique Duijndam - Lijst Duijndam

Gepubliceerd op 7 mei 2019
Angélique Duijndam

Burgerparticipatie ten top

De afgelopen periode heb ik van dichtbij meegemaakt hoe burgerparticipatie echt kan werken. In februari was er ophef over het informatiebeleid van de gemeente inzake het wijkaanzicht van Bossenburgh. En het handhavingsbeleid omtrent de wildgroei van illegale aanbouwen.
Een wijkraadvergadering volgde, een afvaardiging van wijkbewoners ging gewapend met eigen onderzoeksresultaten het gesprek aan met de wijkwethouder en de ambtenaar. Dit gesprek is met rust, hoor en wederhoor en wederzijds respect gevoerd. Er zijn geen directe beloftes uit voortgekomen, maar wel actieplannen, gestaafd met het onderzoek van de bewoners.

Samen

Dit is burgerparticipatie ten top, ik ben trots op de burgerbereidheid en op het gemeentelijke apparaat om het gesprek aan te gaan en te laten zien dat we samen tot een oplossing komen.
Lijst Duijndam hoopt dat deze vorm van burgerparticipatie binnen heel Vlissingen vorm krijgt en uitgevoerd wordt! Wij blijven het in ieder geval volgen en aanmoedigen, wij samen zijn Vlissingen!

Raadslid Angélique Duijndam, Lijst Duijndam
E-mail: Businessanddreams@live.nl