Raadscolumn 17 juli 2019, Holger van Heek - LPV

Gepubliceerd op 16 juli 2019
Holger van Heek

Corruptie

Laatst hebben we tijdens een raadsdag weer aandacht besteed aan integriteit. Een belangrijk onderwerp voor raadsleden, bestuurders en politici. En voor wie eigenlijk niet. Een breed draagvlak voor integer handelen, helpt corruptie te voorkomen. En corruptie is een van de grootste vijanden van het goed functioneren van de (lokale) overheid.

Ranglijst

Transparency International meet en publiceert jaarlijks van bijna alle landen in de wereld de 'Corruption Perceptions Index'. Nederland scoort daarbij een 8e plaats op de lijst minst corrupte landen. Behoorlijk goed, niet? Maar het kan altijd beter; we kunnen nog 7 plaatsen stijgen!
Jammer trouwens dat de scores niet op gemeentelijk niveau beschikbaar zijn. Ik zou benieuwd zijn hoe Vlissingen het doet. Maar wel of geen lokaal lijstje, uw gemeenteraad zet zich in voor het verbeteren van die scores, want het kan altijd beter! Tot uw dienst.

Raadslid Holger van Heek, LPV
E-mail: hjevheek@xs4all.nl