Raadscolumn 21 juli 2021, Ger Blom - PSR

Gepubliceerd op 20 juli 2021
Ger Blom

Restafval waar ???

Onze gemeente is gestart met het afsluiten van de ondergrondse containers voor restafval. De noodzaak is het terugdringen van het aantal kilo’s restafval per inwoner en het illegaal dumpen vanuit de omliggende gemeente(n). Openen kan alleen nog maar met een afvalsleutel.
Helaas is het verspreiden van de afvalsleutels niet geheel vlekkeloos verlopen, maar probleempjes waren snel opgelost.

Gewenning

Uiteraard is er een gewenningsproces nodig bij deze veranderde wijze van inzamelen van restafval en dat is dan ook duidelijk te zien. Vuilniszakken, klein afval en zakjes voor hondenpoep naast containers en vastgesteld afvaltoerisme vanuit omliggende gemeente(n) en meer zwerfafval.
Partij Souburg-Ritthem constateert dat nu te gemakkelijk restafval naast de containers geplaats wordt. De afvalcoach heeft in ieder geval gevulde werkdagen. Samen hebben wij er baat bij dat restafval daar gedeponeerd wordt waar het ook thuis hoort. Dus beste inwoners van de gemeente Vlissingen, werkt u allen mee aan een schoon milieu.

Raadslid Ger Blom, PSR
E-mail: Blom01@zeelandnet.nl