Raadscolumn 23 november 2021, Alex Achterhuis, PSR

Gepubliceerd op 22 november 2021
Foto van raadslid Alex Achterhuis

Woningbouw in Ritthem!

Voor Ritthem is het zoeken naar evenwicht tussen de huidige situatie en de gewenste ontwikkelingen. Uit de gesprekken met de dorpsraad weten we dat de wens er is om beperkt nieuwe woningen te bouwen. Reden is, dat met name de jongeren die in het dorp zijn opgegroeid en er willen blijven, die mogelijkheid nagenoeg niet hebben. Er is hard gewerkt aan planontwikkeling op de locatie van de voormalige school Rietheim. Nieuw is het plan om midden in de dorpskern een aantal woningen te bouwen. De initiatiefnemer heeft zijn oude plannen nieuw leven ingeblazen en opnieuw ingediend bij de gemeente, die daar overigens positief tegenover staat. Zo hopen wij dat ‘het spruitenveld’ de komende jaren wordt getransformeerd tot een woonlocatie waar het goed toeven is. PSR zal deze ontwikkeling nauwlettend volgen. Het is zoeken naar de balans tussen meer woningen bouwen in Ritthem en het behouden van het dorpse karakter.

Alex Achterhuis

Partij Souburg-Ritthem