Raadscolumn 10 juli 2019, Henk Jansen - 50PLUS

Gepubliceerd op 9 juli 2019
Henk Jansen

Ouderenbeleid

We gaan langzaam, maar wel zeker. 50PLUS doet het goed landelijk en is in alle gelederen aanwezig. Als je kijkt naar Zeeland, nee zeg maar Vlissingen, dan groeit de groep ouderen gestaag. 44% van de Vlissingers is boven de 50 jaar en meer dan 20% is boven de 65 jaar. Dat is een forse groep in onze gemeente en toch is er geen ouderenbeleid of een ander adviesorgaan voor het college of de gemeenteraad.
Je hebt in deze groep een groot deel fitte senioren die alles nog zelf aankunnen. Maar er is ook een deel kwetsbare senioren, die vaak afhankelijk zijn van ondersteuning door de gemeente via de Wmo bijvoorbeeld.

Ouderenadviseur

Helaas horen we nog veel misverstanden en dan kan de hulpvraag neergelegd worden bij een vrijwillige ouderenadviseur (VBA). Deze worden vanaf september geschoold, dus maak er gebruik van. Komt u er niet uit, bel of mail dan gewoon naar 50PLUSVlissingen.

Raadslid Henk Jansen, 50PLUS
E-mail: hwjansen@zeelandnet.nl