Raadscolumn 22 januari 2020, Holger van Heek - LPV

Gepubliceerd op 21 januari 2020
Holger van Heek

Vuurwerk

Alweer is er bij de jaarwisseling voor een recordbedrag aan vuurwerk afgestoken, heb ik gelezen. En wat ik in Vlissingen de lucht in heb zien en horen gaan, leek die trend goed te volgen.
Nu ben ikzelf niet zo’n voorstander van vuurwerk. Het is erg slecht voor m’n portemonnee, voor het milieu, en die arme dieren ... Overigens leek ik rond twaalf uur ’s nachts volstrekt in de minderheid te zijn.

Opinie

En toch lijkt die middernachtelijke waarneming niet in lijn te zijn met de publieke opinie. De ene na de andere enquête geeft aan dat het draagvlak om lukraak vuurwerk af te mogen steken, rap aan het verminderen is. En dat is interessant, want de gemiddelde mening verandert niet vaak zo snel.
Uw gemeenteraad gaat er binnenkort ook iets over moeten vinden. Hou het nieuws hierover maar in de gaten. Tot uw dienst.

Raadslid Holger van Heek, LPV
E-mail: hjevheek@xs4all.nl