Raadscolumn 29 april 2020, Sjaak Vermeulen - PSR

Gepubliceerd op 29 april 2020
Sjaak Vermeulen

De politiek heeft ook last van het Coronavirus

Je bent een gekozen lid van de gemeenteraad en zet jezelf dagelijks in voor onze gemeente. Dan opeens is daar het Coronavirus!
Je hoort ervan op de radio en TV, maar China is ver weg. Het zal niet bij ons komen toch? Helaas is het virus wel in volle omvang naar Nederland gekomen.

Voortgang

Het gevolg is dat de hele maatschappij ontwricht is en daarmee ook de lokale politiek in onze gemeente. Geen commissie- en raadsvergaderingen in de vertrouwde raadszaal. Binnen je eigen fractie overleggen via telefoon of beeldverbinding. Het werkt wel, maar het is niet optimaal. De raad komt in klein comité bijeen om toch een paar noodzakelijke besluiten te nemen. Het is niet anders, maar je gevoel zegt dat het niet te lang moet gaan duren.
Politiek is een bijzaak, maar voor de voortgang in onze gemeente wel een hoofdzaak!

Iedereen veel sterkte en blijf gezond! Hou vol!

Raadslid Sjaak Vermeulen, PSR
E-mail: jlver@zeelandnet.nl