Raadscolumn 6 mei 2020, Peter Stoel - VVD

Gepubliceerd op 6 mei 2020
Peter Stoel

Steun de lokale middenstand

Veel ondernemers en verenigingen in Vlissingen, Souburg en Ritthem maken zware tijden mee. De regering heeft maatregelen aangekondigd om hen zoveel mogelijk te helpen.
Ook onze gemeente heeft deze handschoen opgepakt en legt de komende 3 maanden geen nieuwe belastingaanslagen op. Daarnaast neemt de gemeente geen verdergaande maatregelen tot invordering van reeds opgelegde belastingaanslagen voor bedrijven. Tevens is er onder andere een tegemoetkoming in loonkosten, tijdelijke inkomensondersteuning voor zelfstandigen en een verruiming van kredieten.

Creatieve oplossingen

Veel van onze lokale middenstanders bedenken nog steeds creatieve oplossingen, om u als inwoner toch te kunnen blijven bedienen. Restaurants zijn gaan bezorgen, andere bedrijven geven waardebonnen uit. Er kan online betaald worden met een ‘tikkie’, maar dit is niet oneindig rekbaar.
De lokale middenstand redt het niet zonder onze steun in deze moeilijke tijden, hoe lang deze ook nog mogen duren. Als inwoners kunnen ook wij ons steentje bijdragen. Wees loyaal en koop lokaal!

Raadslid Peter Stoel, VVD
E-mail: peter_stoel@hotmail.com