Raadscolumn 17 juni 2020, Dick van den Bout - LPV

Gepubliceerd op 16 juni 2020
Dick van den Bout

Doorstarten nu…

De corona-uitbraak heeft laten zien hoe belangrijk en goed de samenwerking tussen overheden kan werken. Het Rijk, de veiligheidsregio's en de gemeenten lieten zien dat Nederland als het moet als één overheid functioneert.

Gevolgen

De gevolgen zijn groot. Met sociale vraagstukken, verdriet en rouw, mensen en bedrijven in nood, thuiswerken en veel tele-vergaderen. Geen of weinig contact, scholen dicht, afstandsonderwijs, gesloten ontmoetingsplekken, geen sport of wandelclub, complex en bedreigend voor jong en oud.
Ik heb veel bewondering voor hoe vele mensen en organisaties in het sociale en culturele domein oplossingen zochten en in contact bleven met deelnemers en leden. Startklaar onder nieuwe coronaleefregels.

Met elkaar

Velen konden de afgelopen maanden de afgesproken prestaties niet uitvoeren, terwijl de kosten bleven en de inkomsten niet.
Fijn, we starten weer op. Het is belangrijk dat goed met elkaar te doen en te leren van de afgelopen maanden. Een doorstart voor iedereen met aandacht voor de meest kwetsbaren.

Raadslid Dick van den Bout, LPV
E-mail: dickj@zeelandnet.nl