Raadscolumn 10 februari 2021, Jeroen Portier - GroenLinks

Raadslid Jeroen Portier
Jeroen Portier

Wonen is voor iedereen

Duurzaam en betaalbaar wonen voor iedereen. Voor GroenLinks is wonen een grondrecht.
Onze inwoners hebben recht op een goede en betaalbare woning. Toegankelijk voor ieder budget. Een veilige plek waar je je thuis voelt, met voldoende ruimte, groen in de buurt en buren die elkaar helpen als dat nodig is.

Groen en duurzaam wonen

Groen en duurzaam wonen is voor iedereen. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn lang. Starters en mensen met lage inkomens kunnen nauwelijks aan een woning komen. Huurwoningen in de vrije sector zijn vaak onbetaalbaar.
De enorme stijging van huizenprijzen zorgt ervoor dat veel starters en gezinnen kansloos zijn op de woningmarkt. Dit wordt mede veroorzaakt door investeerders die panden opkopen en voor woekerprijzen in de markt zetten. Dit moet veranderen!

GroenLinks gaat en staat voor een groen, schoon, duurzaam gezond en veilig Vlissingen. Een fijne gemeente waarin iedere inwoner zich thuis voelt en een betaalbare woonruimte heeft.

Jeroen Portier, Raadslid GroenLinks
E-mail: jeroengroenlinks@gmail.com