Raadscolumn 15 september 2021, Josephine Elliott, D66

Gepubliceerd op 15 september 2021
Josephine Elliott

Veilig naar school

De zomervakantie is weer voorbij, de gemeenteraad gaat weer vergaderen en de scholen gaan weer beginnen!

De coronamaatregelen worden steeds verder afgezwakt en dat merk je meteen in het verkeer en de drukte tijdens de spits, hoewel thuiswerken tot de mogelijkheden blijft behoren.

Jonge kinderen die voor het eerst alleen naar de basisschool fietsen of lopen, pubers die voor het eerst een stuk verder naar de middelbare school fietsen, buitenlandse studenten aan de HZ onwennig op de fiets, allemaal verdienen ze onze aandacht, geduld en voorzichtigheid.

Breng uw kind liever niet met de auto naar school en als het toch een keer gebeurt, parkeer dan een eindje verderop zodat overstekende kinderen het overzicht behouden.

D66 maakt zich hard voor verkeersveilige schoolzones rondom onze scholen, maar samen kunnen we zorgen voor nog meer veiligheid om de school!

Josephine Elliott

D66 Vlissingen