Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Gemeente Vlissingen

Raadslid

Sal (S.F.) Cracau

Sal (S.F.) Cracau
Fractievoorzitter VVD-fractie
Mobiel:

Even voorstellen:

Waarom in de gemeenteraad?

Ik ben fractievoorzitter / raadslid voor VVD Vlissingen. Waarom? Omdat ik onze prachtige bruisende gemeente aan zee nog mooier en aantrekkelijker wil maken voor onze inwoners, ondernemers en toeristen.

Wie ben ik?

Ik ben opgegroeid in Vlissingen en heb in Oost-Souburg, Pauwenburg, en Rosenburg gewoond. Ik woon nu alweer ruim 20 jaar in de wijk Lammerenburg. Ik ben 40 jaar getrouwd met Karia en we hebben samen 1 zoon werkzaam in de maritieme wereld.

Wat doe ik voor de kost?

Ik ben werkzaam bij Veiligheidsregio Zeeland als Programmamanager Maritieme Veiligheid & Grensoverschrijdende Samenwerking. Ik ben bij Veiligheidsregio Zeeland ook werkzaam in een zogenaamde ‘warme’ functie. Een operationele functie als ‘Regionaal Operationeel Leider’. Dit is een functie waarbij ik voorzitter ben van de crisisstaf (met daarin de commandanten van hulpverleningsinstanties) welke onder gezag van 1 van 13 burgemeesters in Zeeland of de voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland (burgemeester van Terneuzen) bij elkaar komt om crises en of rampen te bestrijden.

Wat doe ik in mijn vrije tijd?

Mijn hobby’s zijn: wandelen, hardlopen, moutainbiken en zeilen.

Ik mag ook de trotse voorzitter zijn van de Vereniging voor Watertoerisme Schelde, een watersportvereniging met 2 jachthavens in de Binnenhavens. Eén aan de Prins Hendrikweg vlakbij de Keersluisbrug en de andere in het Scheldekwartier. Onze vereniging draait volledig op onze leden / vrijwilligers.

Hoofd- en nevenfuncties

  • Beleidsmedewerker VRZ
  • Regionaal operationeel leider VRZ
  • Voorzitter vereniging watertoerisme Schelde
  • Bestevaer management advies, eenmanszaak (slapend)