Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Aanpak Dag van de Democratie

Gepubliceerd op 28 maart 2017
Dag van de Democratie in Oost-Souburg

Dag van de Democratie in Oost-Souburg

Op zaterdag 10 september 2016 was het de 'Dag van de Democratie'. Op meer dan 25 locaties in heel Nederland hebben gemeenten, politieke partijen en provincies aandacht besteed aan het onderwerp democratie. Dit om inwoners meer te betrekken bij de lokale politiek. Zo ook in Vlissingen. Samen met burgemeester Van den Tillaar ging een groot deel van de gemeenteraad deze dag op 2 locaties in gesprek met inwoners van Oost-Souburg en Vlissingen. 

Opmerkingen en ideeënbus

Wat gaat goed in de gemeente Vlissingen, wat minder? Wat valt mensen op in hun leefomgeving? Inwoners konden via een verbeter- en ideeënbus hun opmerkingen kwijt. Er zijn veel uiteenlopende onderwerpen ingevuld (in totaal zo’n 80 opmerkingen).

De gemeente gaat aan de slag met de Top-3 van deze onderwerpen:

  1. Uitstraling binnenstad (onder andere aandacht voor einde Walstraat, minder leegstand);
  2. Boulevard (onder andere autovrij, evenementen, boulevard is kroonjuweel);
  3. Groen/beheer leefomgeving (onder andere te weinig groen, Nollebos).

Hoe nu verder?

Uitstraling binnenstad

Over de binnenstad zijn verschillende opmerkingen gemaakt door inwoners zoals: "Aandacht voor einde Walstraat, teveel rood bij het Kruidvat en gehele uitstraling binnenstad verbeteren." Alle opmerkingen over de binnenstad worden als input gebruikt voor het 'Actieplan binnenstad', dat in 2017 voorzien is.

Boulevard

Over de boulevard zijn verschillende opmerkingen gemaakt zoals: "Overdag geen auto’s op de boulevard, boulevard moet authentiek blijven (geen Scheveningen), bredere trottoirs en boulevard autovrij." Alle opmerkingen over de boulevard worden als input gebruikt voor de actualisatie/evaluatie van de 'Visie boulevard' dat in 2017 verschijnt.

Groen/beheer leefomgeving

Een aantal praktische zaken zijn gerealiseerd, zoals vaker een afvalbak legen of het plaatsen van een extra prullenbak op een bepaalde locatie. Ook wordt het tunneltje in Oost-Souburg voorzien van een witte streep voor slechtzienden.

|