Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Bezoek gemeenteraad nieuwe gebouw Scalda aan Boulevard Bankert

Gepubliceerd op 31 maart 2017
Rondleiding directeur Stevens

Rondleiding directeur Stevens

Een klaslokaal

Een klaslokaal

De simulator

De simulator

Les volgen op school met uitzicht op zee. Wie wil dat nu niet? In het nieuwe gebouw van Scalda aan de boulevard bevinden alle lokalen zich aan de zeekant en hebben leerlingen dus bijna altijd uitzicht op het water.
De gemeenteraad nam 31 maart 2017 een kijkje bij het vernieuwde gebouw. De raad bezoekt regelmatig bedrijven door heel Vlissingen.

Renovatie

Begin februari 2017 opende Koning Willem-Alexander het gerenoveerde Maritiem en Logistiek College de Ruyter aan de Boulevard Bankert. De renovatie was vlak na de zomer van 2016 klaar. Het pand is aan de binnen- en buitenkant totaal veranderd en is mede beeldbepalend geworden voor de boulevard. "We hebben nu 2 gevels die qua presentatie net zo mooi zijn" aldus de heer Stevens, directeur van het Maritiem en Logistiek College De Ruyter. "Het gebouw aan de boulevard straalt nu robuustheid, kracht, lef en avontuur uit."
Studenten van Scalda vinden het vast minder erg om op school te zitten met mooi weer, want alle ramen in de kantine kunnen helemaal open. Zij studeren dus letterlijk aan de kust!

Rondleiding

De raad kreeg een rondleiding van directeur Stevens en bezocht onder andere de simulatoren waar eerstejaars studenten een les hadden. Het hele gebouw ademt scheepvaart en overal komen details terug. Een aanwinst voor de stad!

Raad uitnodigen?

Wilt u de raad ook een kijkje laten nemen met uw bedrijf? Neem dan contact op met de griffie via e-mail griffie@vlissingen.nl.

|